Baranja Medija | vijesti o Baranji

2. Forum kulturnog i obiteljskog turizma

Razmjenom ideja i iskustava do novog bogatstva turističke ponude

KNEŽEVI VINOGRADI – Okupljanje desetak kvalitetnih predavača sa iskustvom iz nekoliko regija Hrvatske, Mađarske i Srbije, čije su djelatnosti vezane uz turizam, te kasnije razvijanje diskusija sa razmjenom iskustava, opravdalo je veliku posjećenost 2. foruma kulturnog i obiteljskog turizma koji je bio odlično pripremljen 19. veljače u novoj vinariji Vina Belje. Organizatori iz Hrvatskog društva kulturnog turizma, obiteljskog smještaja Maksimilian, TZ Baranje i Županijske komore HGK Osijek postigli su svrhu ovog druženja, jer je dobiveno mnoštvo novih inovativnih ideja koje trebaju povećati turističku ponudu regije i stvoriti više partnerskih odnosa u zajedničkim interesima. 

Fotoalbum sa 2. Foruma kulturnog i obiteljskog turizma pogledajte ovdje.

Pretvaranje ovih ideja u poslovne prilike kroz predstavljene primjere dobre prakse u kulturnom i  obiteljskom turizmu trebalo bi dati novu kvalitetu na organiziranju novih manifestacija, unaprjeđivanju postojećih i tradicionalnih, pa sve to povezati sa novim modernim tehnologijama i uspješnim marketingom. Forum je sa temama govornika uz pitanja i odgovore široko obuhvatio brandiranje različitih vrsta turističkih proizvoda i regije kroz originalne i specifične načine stvaranja prepoznatljivosti.

Prvi dio programa predstavljanja inovacija u kulturnom turizmu vodila je Jesenka Ricl iz Hrvatskog društva kulturnog turizma. Svoje znanje i iskustvo okupljenima su prenijeli: Morena Milevoj, Istra Inspirit "Living history – doživi lokalno"; Damir Levak, Špancirfest "Najtraženiji pojam na Google-u"; Mate Deak sa Sveučilišta u Pečuhu, Đavolji kotao iz Mađarske "Festival kulturno kreativnog stvaralaštva"; Matej Perkušić, TZ Baranje "Storytelling – Oživi destinaciju - Mistična Baranja"; Vitomir Jevremović, Digital Mind, Srbija "Digitalne inovacije u kulturi i turizmu" i Maja Novaković iz Muzeja grada Iloka. Drugi dio prezentacije dobre prakse vodio je Vladimir Poznić iz Obiteljskog smještaja Maksimilian, a predstavili su se: Goran Kovačević "EU  financiranje od ideje do bussinesa", Marko Duvančić (Agroturizam  Duvančić) "Kako osmisliti dodatan proizvod – san u vinskoj bačvi", Nedo Pinezić (Kvarner Family) "Energetsko certificiranje za iznajmljivače u domaćinstvima" i dr. Geza Szabo (Klaster obiteljskog turizma iz Mađarske) "Razvoj turističkog proizvoda na nekad nepoznatoj destinaciji". Kraće izlaganje imao je i Adrian Požarić iz Turizam.info, te  Jasmina Krkić Poznić iz Obiteljskog smještaja Maksimilian o početku svoga rada, teškoćama i uspjesima, sve do sadašnje ponude od 12 soba.

Nakon ovih prezentacija održana je projekcija filma o tri francuska studenta Pascalu, Philipu i Johnu koji su turistički boravili u Baranji i Slavoniji, te sve to snimili kamerom. Njihov prošlogodišnji video "Invited to Baranja" o uživanjima po turističkim destinacijama u Osijeku, Đakovu, Kopačkom ritu, Zmajevcu, Batini, Karancu i Belom Manastiru pogledajte ovdje (ideja je potekla iz Maksimiliana i odlično prihvaćena u TZ Baranje).

Gostima i sudionicima Foruma ponuđeno je i razgledavanje vinarije Vina Belje, jedne od najmodernijih u Europi, kapaciteta 8 milijuna litara vina. Veliko značenje Foruma prepoznali su osim brojnih turističkih djelatnika, malih i srednjih poduzetnika, i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš sa suradnicima, načelnik Općine Kneževi Vinogradi Deneš Šoja i drugi načelnici slavonsko-baranjskih općina i predstavnici kulturno-muzejskih institucija iz Osijeka, Vukovara i Iloka. Partneri u organiziranju bili su Belje, Grad Beli Manastir i TZ Osječko-baranjske županije.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088299

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci