Baranja Medija | vijesti o Baranji

BELI MANASTIR: OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN I DAN UČITELJA

Djeca poručila: “Odrasli volite nas najviše”!

BELI MANASTIR – Na gradskom trgu u Belom Manastiru u petak 5. listopada  obilježen je Međunarodni dječji tjedan koji tradicionalno organizira „Društvo Naša djeca" Beli Manastir  u suradnji s belomanstirskim dječjim vrtićem “Cvrčak” i osnovnom  školom Dr. Franje Tuđmana.

 

Vrijedne ručice!

Na Trgu su se tradicionalno okupila djeca iz gradskog dječjeg vrtića i osnovne škole te su s početkom u 10 sati svi zajedno  uhvatili za ruke i formirali veliki krug prijateljstva i glasno izgovorili moto „Ljubav djeci prije svega“. Na taj način, simbolički su započeli s prigodnim programom obilježavanja Dječjeg tjedna. 

Osim prigodnih pjesmica i plesa osnovnoškolci su čitali i poruke kojima su iskazali svoje želje odraslima. Nakon toga vrijednim ručicama mališani su krenuli kredom veselim crtežima i porukama odraslima oslikavati i ukrašavati gradski trg. Šarene slike poručivale su: Ljubav djeci prije svega, Poštovani odrasli volite nas! Mi vas jako volimo!

Krede i lizalice!

Okupljene mališane, njihove učiteljice, roditelje, djedove i bake te sve nazočne pozdravio je i gradonačelnik Ivan Doboš te pročitao i njihove poruke koje je zajedno sa mališanima i prokomentirao. Za krede kojima su “uljepšavali” gradski trg pobrinuli su se organizatori “Društva Naša djeca, a osim kreda mališanima su podijeljene i lizalice.
- Ove godine povodom obilježavanja dječjeg tjedna spojili smo i Dan starijih osoba, odnosno djedova i baka koje su djeca tom prigodom pozvali da s njima sudjeluju u druženju, te Dan učitelja – istaknula je predsjednica Društva Naša djeca Beli Manastir Lidija Šumiga dodavši kako je današnji dan jedna vrsta nastave i zabave.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120933

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba