Baranja Medija | vijesti o Baranji

TZ Baranje priprema bogat i raznovrstan program

Najava jubilarne 15. manifestacije "Jesen u Baranji"

BELI MANASTIR - TZ Baranje organizira na različite datume u nekoliko baranjskih mjesta programe koji su sastavni dio manifestacije "Jesen u Baranji" koja se održava već 15. put. Sve počinje u subotu, 19. rujna, kada će u Petlovcu početi u 9 sati 9. Likovno - kiparska kolonija, a u 17 sati je otvorenje izložbe. Slijedeći dan, u nedjelju 20. rujna, Konjogojska udruga "Baranja" iz Branjinog Vrha organizira na belomanastirskom sajmištu 6. Smotru svatovskih zaprega, koja će početi u 9 sati, nakon čega je izbor najljepše svatovske zaprege, jahačice i jahača. Revijalna vožnja preciznosti između čunjeva počinje u 10 sati, a revijalna vožnja u brzini je u 11 sati. Tekličko jahanje počinje od 12 sati, a ono tehničko u preciznosti prepreka na rasporedu je u 13 sati, nakon čega od 15 do 17 sati slijedi "Baranjska alka". 

Manifestacija "Jesen u Baranji" nastavlja se u Belom Manastiru na Trgu slobode, gdje će u petak 25. rujna, od 9.30 do 13 sati biti održane "Medene radionice za djecu", a od 10.40 do 12 sati dječja predstava "Pčelica Maja" u organizaciji Gradskog kazališta Beli Manastir. Od 17 sati termin je rezerviran za majstore kotlića, koji svoje kulinarsko umijeće koriste na natjecanju u kuhanju ribljeg paprikaša. Podjela namirnica je u 17 sati, početak kuhanja u 18 sati, predaja uzoraka u 19 sati, a proglašenje pobjednika u kuhanju ribljeg paprikaša je u 19.30 sati. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kuna i uključuje 3 kg ribe, kruh, drva, porcije, žlice i stol za 8 osoba. Prijave za fišijadu se primaju do 23. rujna, u uredu TZ Baranje u Belom Manastiru, Imre Nagya 2. U sklopu fišijade bit će održan tematski sajam, na kojemu je naglasak na domaćoj mljevenoj paprici te ostalim proizvodima od paprike. Od 19 sati sve prisutne, svojom svirkom zabavljati će TS Sokoli, a za ugodnu atmosferu i nastavak zabave od 21 sat do kasno u noć, pobrinut će se glazbeni sastav Krivi spoj.

Na Belomanastirskom Trgu Slobode u subotu 26. rujna, od 10 sati počinje "Medeni sajam" i nastup KUD-ova pod nazivom "Baranjskim šorom", slijedi Bundomet (nogomet s bundevama za kojeg je potrebna prijava u TZ Baranje, a kotizacija iznosi 50 kuna) i gacanje grožđa. U beljskom vinogradu bit će organizirana turistička berba grožđa. Više informacija moguće je dobiti u TZ Baranje na broj 031 / 70 20 80. 

Također, u subotu 26. rujna, možete od 9.30 pogledati izložbu slika sa XI likovne kolonije i otvaranje XII saziva likovne kolonije "Đola 2015" u Dardi. Okrugli stol na temu "Slikarstvo Save Šumanovića" bit će od 10 do 11 sati, nakon čega slijedi početak rada  likovne kolonije "Đola 2015", koja se u nedjelju 27. rujna, nastavlja u 9 sati i traje do 17 sati. 

Događanja u sklopu manifestacije "Jesen u Baranji" nastavljaju se u subotu 3. listopada, u 16 sati, svečanim postavljanjem Kućice - Knjižnice u centru Darde, u suradnji sa Zakladom Slagalica. Na ŠRC Đola u Dardi biti će održan događaj pod nazivom "Jesenfest" na kojem od 16 sati počinje jesenji sajam, koji pruža bogatu jesenju gastro ponudu na postavljenim štandovima, uz mogućnost  degustacije. Bit će organizirane kreativne radionice za male i velike (rad s komušinom, slamom, kestenjem i drugim jesenjim plodovima). Od 17 sati na rasporedu je mađioničarski šou na kojem nastupaju Saša Gerber (magic show) i Zoran Gerber (baloni). Od 19 sati možete pogledati nastupe pjevačkih skupina (KUD-ovi i druge skupine iz Baranje i Osijeka) sve do 21 sat, kada slijedi koncert.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059307

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci