Baranja Medija | vijesti o Baranji

Tradicionalna međunarodna manifestacija sa bogatim programom

16. Etno susreti u Bilju trajat će dva dana

BILJE - Tradicionalna međunarodna manifestacija Etno susreti u Bilju održat će se po šesnaesti put. Organiziraju je Općina Bilje, Hrvatsko-mađarski kulturni centar i Turistička zajednica općine Bilje, a ove godine program će se održavati 5. i 6. rujna na pomoćnom nogometnom igralištu. Donosimo Vam detaljan program manifestacije na kojoj je ulaz za sva događanja besplatan.

U subotu 5. rujna, od 9 sati, na programu je Etno sajam domaćih proizvoda, rukotvorina, suvenira, hrane i pića. U Lovačkom domu, od 11 sati, održat će se streličarski turnir na kojem sudjeluju gosti iz Mađarske. Od 14 sati, okupljanjem prijavljenih sudionika te podjelom besplatnih namirnica i graha, počinje 2. Grahijada. Tijekom trajanja grahijade, djeci će biti omogućena šetnja na ponijima, uz mogućnost jahanja i fotografiranja na konjima. Od 17 sati, održati će se natjecanje u starim športovima na 2. Memorijalnom turniru "Šandor Ćurilo - Braco".

U 19 sati je otvaranje manifestacije i proglašenje pobjednika grahijade. U daljnjem programu, uz nastup pučkog pjesnika Adama Bešlina, nastupaju i KUD Petrijevci, KUD "Braća Miladinov" Osijek, KUD Babina Greda, KUD Vardarac, KUD "Petefi Šandor" Vardarac, Zbor udruge matice umirovljenika općine Bilje, Šokačka grana Osijek, KUD Duboševica i KUD Gajić. Tamburaški sastav "Sedam osmina" sa svojim koncertom koji počinje u 21 sat, trebao bi zabavljati publiku sve do 23 sata, kada je na programu "after party" uz nastup DJ-a.

U nedjelju 6. rujna, od 11 sati nastavlja se Etno sajam domaćih proizvoda, rukotvorina, suvenira, hrane i pića. Od 17 sati, na nogometnom igralištu u Bilju, ljubitelji nogometa mogu pogledati prijateljski nogometni susret ŽNK Osijek i Veterani Bilje. Od 19.30 sati nastupaju Folklorni Ansambl Bilje, KUD Ličana "Gacka" Bizovac, KUD "Cret" Cret Bizovački i HMD "Novo Ruvo" Osijek. Nakon nastupa KUD-ova, od 21 sat slijedi koncert grupe "Lyra" i narodno veselje koje će potrajati do kasno u noć.

Prijave za natjecanje u kuhanju graha (broj natjecatelja je ograničen na pedeset ekipa), kao i prijave za izlaganje proizvoda na sajmu Etno susreta u Bilju, mogu se izvršiti na broj tel: 031/ 751 480 ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Petak, 4. rujna, je krajnji rok za uplatu kotizacije u iznosu 50 kuna za sudjelovanje na sajmu.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088460

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci