Baranja Medija | vijesti o Baranji

KUD "József Attila" vas poziva

Najava jubilarnog 10. vinskog maratona u Zmajevcu

ZMAJEVAC - U sklopu Dana gospodarstva i kulture Mađara u RH i povodom obilježavanja Dana sela Zmajevca u organizaciji KUD-a "József Attila" u subotu, 3. listopada održat će se jubilarni 10. Vinski maraton, jedna od najposjećenijih baranjskih manifestacija.

U sklopu manifestacije u katoličkom surduku od 10 do 24 sata, organiziran je etno sajam izložbeno prodajnog karaktera, koji omogućava svim zainteresiranim gospodarskim subjektima, da na štandovima po cijeni od 50 kn, promoviraju svoje proizvode i usluge.

Otvorenje Zavičajnog muzeja u Zmajevcu je u 11 sati nakon čega slijedi povorka folkloraša. U 13 sati počinje Međunarodna smotra folklora u kojoj sudjeluju folkloraši iz Mađarske, Srbije, Makedonije, Slovačke i Hrvatske.

Maraton počinje u 14 sati, kada svi prijavljeni sudionici s čašom oko vrata, od Doma kulture kreću u obilazak vinskih podruma. Zadatak "maratonaca" je kušanjem prepoznati različite sorte vina, dobiti potvrdu vlasnika podruma i naravno, stići što prije do cilja. 

Startnina za sudionika na vinskom maratonu iznosi 70 kuna. Za cijenu kotizacije maratonci dobivaju majicu, čašu, držač čaša, kartu i bon za svaki podrum, a završetak maratona je u 18 sati.

Tijekom maratona na vinskim cestama, posjetitelji mogu obilaziti sve otvorene podrume, gdje će ih zabavljati različiti glazbeni sastavi dok degustirajući uživaju u bogatoj eno i gastro ponudi.

Kao i svake godine, večernji sati rezervirani su za koncerte. Na pozornici u katoličkom surduku, od 19 sati nastupa grupa "The Balkan fanatik", a nakon njih poznati pjevač Zvonko Bogdan & tamburaši. Cijena ulaznica za koncerte je 50 kuna (u pretprodaji 40 kuna).

U promotivnoj ponudi je paket koji sadrži kotizaciju za Vinski maraton i ulaznicu za koncerte, cijena paketa iznosi 100 kn. Rezervaciju samo za Vinski maraton (70 kn), kao i prijavu za etno sajam, možete izvršiti na broj 097 / 638 0886 Gabriella Gerštmajer, na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , i osobno u Vinoteci Baranyai Julia u Zmajevcu.

Prodaja ulaznica za koncerte vršit će se u Osijeku, Bilju, Kneževim Vinogradima, Belom Manastiru, Belišću, Gajiću, Bezdanu, Somboru te naravno u Zmajevcu, a detaljan popis prodajnih mjesta (pretprodaja) objaviti ćemo naknadno.
Na dan održavanja manifestacije, bit će organiziran prijevoz autobusom na relaciji Osijek - Zmajevac- Osijek.

    

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4086474

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci