Baranja Medija | vijesti o Baranji

Rok za usklađivanje statuta s novim Zakonom o udrugama je 30. rujna ove godine

Održana radionica “Usklađivanja statuta za udruge" u Belom Manastiru

BELI MANASTIR - Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira, u suradnji s Gradom Belim Manastirom organizirala je radionicu pod nazivom  “Usklađivanje statuta za udruge", koja je održana jučer 19. kolovoza, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira. 

FOTOALBUM sa radionice pogledajte OVDJE

Radionica je organizirana kako bi se pomoglo udrugama kroz individualan pristup usklađivanja statuta za svaku udrugu koje imaju potrebu izmjene ili dopune djelatnosti kroz klasifikaciju djelatnosti udruga. Cilj radionice bio je da sudionici na kraju dobiju finalnu verziju statuta, naprave skupštinu udruge, statut odnesu u državnu upravu i tako proces usklađivanja statuta dovrše do zadanog roka.

Sudionicima je pozdrav dobrodošlice uputila Milica Milosavljević, mag. oec. ravnateljica Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira. Na radionici je bio nazočan i dogradonačelnik Grada Belog Manastira Marko Bogatić, koji se zahvalio okupljenim sudionicima što su prepoznali napor Baranjske razvojne agencije i Grada Belog Manastira, da udrugama na području grada i prigradskih naselja pruže potrebno educiranje, kako bi u budućem radu djelovali u skladu s novim zakonom.

Podsjetimo, Novim Zakonom o udrugama utvrđena je obveza udruga da u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu usklade svoje statute. Novi Zakon stupio je na snagu 1. listopada 2014. godine. Zakonom je proširen obvezni sadržaj statuta s ciljem olakšavanja rada tijela upravljanja i veće transparentnosti rada udruga. Jedna od novosti je i ta da će sukladno statutu i zakonu, Udruge moći obavljati i gospodarsku djelatnost.

- Na radionici je sudjelovalo šest sudionika, predstavnika udruga. Zadovoljni smo odazivom jer se čini kako su do polovice kolovoza, ostale udruge s područja Grada Belog Manastira i pripadajućih naselja, taj posao već odradile. Podsjetimo, rok za usklađivanje statuta s novim Zakonom o udrugama je 30. rujna ove godine." - istaknula je Milica Milosavljević, ravnateljica Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122465

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci