Baranja Medija | vijesti o Baranji

10. SLAMA International land art festival

Spektakl na Šećeranskom jezeru

BELI MANASTIR - Ovogodišnja, deseta po redu, manifestacija Land Art Festival – SLAMA održana je, od 03. do 9. kolovoza na Šećeranskom jezeru na području grada Belog Manastira. Kao sedmodnevna manifestacija, na ovoj lokaciji održava se  po drugi puta, a ove godine organizatori su naglasak stavili na "Jedinstvo", što je ujedno, i tema  festivala.

Pogledajte FOTOALBUME sa 10. SLAMA International land art festivala / 8. kolovoza OVDJE i 9. kolovoza OVDJE

Svi posjetitelji koji su ovoga vikenda 8. i 9. kolovoza posjetili festival SLAME, mogli su uživati u bogatom i raznovrsnom programu u trajanju od dva dana. Subotnji program otvorio je  Rastaman Unite - DJ Mefa – Slavonija Vibes Syndicate. Program je nastavljen likovno-literarnim radionicama "Human after all", u organizaciji udruge Plantaža i "Slamnate frizure", frizerskog salona "Glamur".

DJ Loki Loyan je od 17 sati, svojom world & etno music glazbenom podlogom stvarao opuštajući ugođaj, a program je nastavljen arijom iz opere Alfi Kabilja "Jalta, Jalta", koju su izveli glazbeni umjetnici HNK Osijek, Ivana Medić (sopran), Jasna Komendanović (sopran), Iskra Stanojević (sopran) i Igor Valeri (klavir), uz još nekoliko svjetski poznatih poznatih skladbi i pjesama. Performans je atraktivno izveden na splavu koji je plutao jezerom, uz efektnu vatru s "Broda luđaka", a na završetku je zasluženo nagrađen pljeskom oduševljene publike. Slijedila je predstava "Plamen ljubavi", u izvedbi akrobatske skupine Acrofunkersi, nakon koje je sve okupljene svojom glazbom zabavljao DJ Šumski sve do ranih jutarnjih sati.

Drugoga dana održavanja festivala, u nedjelju 9. kolovoza, program se nastavio brojnim radionicama i predavanjima. Svojim nastupom brojnim posjetiteljima predstavio se i vokalno-instrumentalni sastav Sing Song Swing Sextet i performans plesnog studija Shine, pod nazivom "Ujedinjeni plesom".

Podsjetimo, tridesetak umjetnika iz regije, kroz sedam dana oblikovalo je skulpture od slame, koje su posjetitelji s oduševljenjem razgledavali. Nadalje, osim u bogatim i zanimljivim sadržajima gosti su mogli uživati, i u sajmu domaćih proizvoda na kojemu su se kao i uvijek našle i brojne baranjske delicije.

Organizatori su ove godine u završnom vatrenom spektaklu odlučili spaliti  skulpturu  najprodavanije puške na svijetu, a riječ je o  kalašnjikovu. Naime,  time su ujedno  željeli istaknuti i glas protiv rata i agresije, jer je oružje jedini čovjekov izum koji služi isključivo ubijanju i uništavanju.  

Podsjetimo, manifestaciju je podržao Grad Beli Manastir, a glavni organizator festivala je akademski slikar Nikola Faller. Ovogodišnji festival bio je u znaku  jedinstva kao naglasak za dobrobiti čovječanstva i svih drugih bića na planeti Zemlji, i postaje ne samo moralna zadaća nego i svojevrsni egzistencijalni imperativ.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4121166

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci