Baranja Medija | vijesti o Baranji

Udruga za razvoj civilnog društva BaranjaMedija

Kako do pomoći i ostvarenja prava?

BELI MANASTIR - U sklopu svojih projekata i mnogobrojnih aktivnosti, udruga za razvoj civilnog društva "BaranjaMedija" iz Belog Manastira, uz savjete i pravnu pomoć, pruža i programe pomoći žrtvama nasilja, materijalno i socijalno ugroženim Romima, kao i ostaloj populaciji na području Baranje, uz socijalizaciju i integraciju žrtava nasilja u sredini u kojoj žive.

U suradnji s udrugom "Pravda za sve" iz Karanca, ova udruga kroz gore navedene projekte omogućuje i poziva sve osobe kojima je potrebna stručna savjetodavna ili pravna pomoć da svoje upite mogu poslati na e - mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Na sve upite odgovarat će pravnica Gordana Musa Balaš, mag.iur., predsjednica udruge "Pravda za sve". Osobne podatke (ime, prezime i adresa) onih koji ovim putem traže besplatnu savjetodavnu pomoć nećemo javno objavljivati te će oni ostati tajni. 

Ovim putem, aktivisti i članovi udruge za razvoj civilnog društva „BaranjaMedija“, upoznaju javnost o provođenju projekta u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, Domom za djecu „Klasje“, Romskim i drugim udrugama na području Baranje, kao i ostalim subjektima koji imaju informacije o žrtvama obiteljskog i drugog nasilja.

Također, bave se radom na definiranju i formiranju ugrožene rizične skupine oštećenika, utvrđivanju situacija u kojima žive pojedinci, kao i utvrđivanju problema koji ugrožavaju njihovu životnu, zdravstvenu ili materijalnu egzistenciju. Ali, isto tako animiraju javnost o problemima pojedinaca te javno pozivaju na podršku i rješavanje problema, kada se ukaže potreba za istim.

- Pružamo pomoć u podnošenju zahtjeva za ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi, obučavanje oštećenika koji nemaju osnovno znanje za rad na računalu i služenje internetom, organiziranje likovnih, kreativnih i drugih radionica za kojima se pokaže interes, organiziranje druženja korisnika sa sličnim problemima s relevantnim stručnjacima.

- Medijski pratimo i izvještavamo s kulturnih manifestacija na području Baranje koja je naše područje djelovanja te sudjelujemo u svim ostalim aktivnostima udruge koje su od općeg interesa za Baranju, rekla nam je Adelina Janić, predsjednica udruge za razvoj civilnog društva "Baranjamedija". 

Partneri u provedbi projekta su: udruge Roma sa područja Baranje, Projekt građanske demokratske inicijative (PGDI), udruga „Zanto“ iz Karanca, udruga umirovljenika iz Kneževih Vinograda i udruga „Pravda za sve“ iz Karanca.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122575

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba