Baranja Medija | vijesti o Baranji

Turistička zajednica Baranje

Sutra počinje „Jesen u Baranji“

BELI MANASTIR - Turistička zajednica Baranje i Grad Beli Manastir pozivaju sve sugrađane, Baranjke i Baranjce kao i goste iz drugih krajeva da se pridruže u proslavi početka jeseni. Tradicionalna manifestacija „Jesen u Baranji“ održat će se u subotu 20. i u nedjelju 21. rujna te petak 26. i u subotu 27. rujna u Belom Manastiru.

četiri dana trajanja, Manifestacija će obuhvaćati raznovrstan kulturno-umjetnički, gastronomski i glazbeni program. Posjetitelji će se moći zabaviti uz tamburaški i rock koncert, regionalno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša, uz smotru svatovskih zaprega iz cijele Hrvatske i natjecanje u brzini vožnje konjskih zaprega,  uz kreativne radionice za djecu, izložbe i druge zanimljive sadržaje.

Glavni program uključuje Fišijadu u petak 26. rujna i Smotru svatovskih zaprega s natjecanjima u brzini u nedjelju 21. rujna. Prijave natjecatelja za Fišijadu primaju se u uredu TZ Baranje (Imre Nagya 2, Beli Manastir) do srijede 24. rujna do 15 sati. Kotizacija za natjecatelje iznosi 100 kuna, a uključuje ribu, drva i stol za 8 osoba.

"Jesen Baranji" započela je još 2003. godine. Danas je to tradicijska, gastronomska i glazbena manifestacija koja je savršen uvod u doba godine u kojem Baranja poprimi svima dobro poznatu i dragu sliku šuma u bojama jeseni, magle u ritovima kroz koju se čuje rika jelena, a kuće i dvorišta ispuni slasni miris dunavskog fiš-paprikaša.

Tema ovogodišnje manifestacije Jesen Baranji je''Jabuka, kraljica jeseni'',kao najslađa voćka koju najradije jedemo u jesen.  U petak (26.09.2014., prijepodne)  više od  400 djece  kroz radionice, igre, natjecanja naučit će nešto o ovoj zdravoj voćki. Djeca će imati priliku pokazati kako oni vide jesen i jabuku, kraljicu jeseni.  U subotu (27.09.2014., prijepodne) će se održati  sajam na istu temu, na kojemu ćete pronaći mnoštvo domaćih i zdravih jabuka te proizvoda od jabuka (pekmezi, rakije...)

S obzirom da je Baranja danas nadaleko poznata po bogatoj gastronomiji ove godine svi će posjetitelji moći kušati naše najpoznatije jelo - baranjski fiš na velikoj Fišijadi u centru Belog Manastira. Kao i ranijih godina na Fišijadi (u petak 26.9.2014. poslijepodne) će se okupiti velik broj ljubitelja fiš-paprikaša, a za titulu najboljeg natjecat će se 100-tinjak kuharskih timova. Najbolji tim pobjedom će osigurati plasman na veliko Državno finale u kuhanju fiš paprikaša u Osijeku sljedećeg proljeća.

Najzanimljivije događanje na Jeseni u Baranji za mnoge će pak biti smotra konjskih zaprega u subotu (21.9.2014. prijepodne) na Vašarištu prema Branjinom Vrhu. Potom će  uslijediti natjecanje zaprega iz cijele Hrvatske u brzini, tehnici i preciznosti prolaska stazom (21.9.2014. poslijepodne).

Budući da Baranjke Baranjci, njihovi gosti, vole dobrutamburicuvelikom šatoru središtu grada petak navečer svirat će domaći bend TS Ladovina, a nakon zvukova tamburaških žica, uslijedit će prava rock 'n' roll poslastica uz domaći bend Retrospektiva. Uz dobru glazbu, posjetitelji će  u šatoru moći kušati i razna jela, vina, pivo te sokove po povoljnim cijenama.

Rujan je prepun zanimljivih tradicijskih događanja u cijeloj Baranji. Srećom, većina se manifestacija održava vikendom što znači da možete posjetiti i doživjeti svaku od njih.

Vidimo se od 20. do 27. rujna 2014. na „Jeseni u Baranji“ u Belom Manastiru!

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4122602

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci