Baranja Medija | vijesti o Baranji

Orjentacijski klub "Sova"

Još danas i sutra traju prijave za Surduk trek Baranja

KARANAC - Članovi Orjentacijskog kluba “Sova” iz Šećerane dana 23. kolovoza 2014. godine na području Banske kose, tzv. Baranjske planine organizirati će tradicionalnu III međunarodonu treking i utrku brdskim biciklima, pod nazivom Surduk trek Baranja. Utrkom se želi promovirati Baranja kao novi i neiskorišteni prostor i prirodni resurs za bavljenje tim sportom i rekreacijom.

Ove godine ciljni prostor i natjecateljski centar nalaziti će se na području Sportsko-rekreacijskog centra Bazeni u Kneževim Vinogradima, a start će se nalaziti u Karancu. Do starta će se natjecatelji prevesti autobusom.

Cilj je da se utrka učini atraktivnijom i pokrije što veći dio Baranjske planine, jer ona ima puno lijepih i neotkrivenih prirodnih i povijesnih sadržaja. Natjecatelji tijekom utrke trebaju u što kraćem vremenu obići čitavu stazu i pronaći sve zadane kontrolne točke, ucrtane na topografskoj karti. Rok za prolazak staze je 12 sati, a staze su dužine od 12, 25, 50 i 20, 45 do 70 kilometara, ovisno trče li ili se voze brdskim biciklima. Obilazak staze i pronalazak kontrolne točke ovjerava se pomoću SI čipa, koji magnetski evidentira prolazak natjecatelja. SI čip osigurava organizator. Kategorije su podijeljene po spolu, a pošto se staza može prolaziti i grupno, nema dobnih ograničenja. Imamo tri težinske kategorije za trčanje/hodanje i tri za brdske bicikle.

Na natjecanju se očekuje oko 150 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Svi natjecatelji će imati 3 do 5 točaka za osvježenje, a u suradnji sa LAG-om Baranja osigurat će se dodatno i kušanje domaćih proizvoda iz eno i gastro ponude Baranje na tim točkama. Vjerujemo da će rekreativci najviše guštati na tim točkama.

Do dolaska svih natjecatelja i proglašenja pobjednika u 20:00 sati, svi natjecatelji se mogu besplatno kupati na bazenima.

Rok za prijavu je 18. kolovoz 2014. godine, a prijaviti se možete preko web stranice natjecanja http://treking.ok-sova.hr/ ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , gdje možete dobiti i sve druge informacije o natjecanju. Kotizacija za natjecanje je od 75 do 120 kuna, ovisno o kategoriji, a za specijalnu kategoriju “Family” startnina je 100 kuna.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120924

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci