Baranja Medija | vijesti o Baranji

MNK Beli Manastir

Grahijada 2014. – Prvenstvo svijeta i okolnih sela u kuhanju graha

BELI MANASTIR - MNK Beli Manastir i ove godine, 19. srpnja na Gradskom stadionu organizira Grahijadu i to 13. po redu. Nije to obična Grahijada, to je Prvenstvo svijeta i okolnih sela u kuhanju graha, što znači da će konkurencija biti velika i žestoka. Stoga, pripremite svoje tajne sastojke i opskrbite se dobrim, starim receptima, pripremite kotliće, zagrijte zglobove i kuhanje može početi.

I ove godine se, osim u kuhanju graha u kotliću, okušajte u kuhanju graha u ćupu, kako nalažu stari običaji baranjske gastronomije. Ako mislite da niste ''mali od ku(ž)hinje'' ili vam baš taj dan nije dan za kuhanje, za vas će to odraditi stučnjaci iz baranjskih restorana i restorana susjednih država po simboličnoj cijeni od 30,00 kn po porciji i  jednim pićem po želji.

U prijepodnevnim satima će lončari prikazati svoj rad na lončarskom kolu. Moći ćete vidjeti kako to vrijedne ruke izrađuju te predivne glinene predmete, koji su isto tako sastavni dio duge tradicije.

Dok vi budete kuhali svoj grah, vaša djeca će se moći zabavljati samo nekoliko koraka od vas. Naime, Društvo Naša djeca organizira razne igre za najmlađe pod nazivom ''Igrom do pobjede''.

Prijavite se na natjecanje i provedite ugodan vikend u jedinom gradu u Baranji i iskoristite ga za upoznavanje sa svim baranjskim čarima.

Organizator napominje kako je zabranjeno kuhati na plinu, koriste se isključivo drva, te da je zabranjen unos staklenih boca na prostor Gradskog stadiona.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4120978

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci