Baranja Medija | vijesti o Baranji

Baranjsko-rusko društvo prijateljstva

Večeras Večer ruskog filma uz melodramu "Ironija sudbine"

BELI MANASTIR - Baranjsko-rusko društvo prijateljstva iz Belog Manastira priprema tradicionalno  Večer ruskog filma kao svoju posljednju ovogodišnju aktivnost. Pozivaju i građane da im se pridruže kako bi pogledali kultni ruski film s kojim se već desetljećima u Rusiji ispraća stara i dočekuje nova godina, a radi se o komičnoj melodrami "Ironija sudbine" (da je film dobar i veoma gledan, dokazuje i činjenica da je snimljen i njegov drugi dio). Ovaj film redatelja Eldara Ryazanova u kojem glavne uloge glume Andrey Myagkov, Barbara Brylska i Yuri Yakovlev traje 184 minute. Večer ruskog filma i projekcija filma "Ironija sudbine" održat će se u petak, 9. prosinca u Etnološkom centru baranjske baštine (Beli Manastir, Kralja Tomislava 70) s početkom u 17 sati.

Općina Kneževi Vinogradi

Dječje pakete dijelit će i Općina Kneževi Vinogradi

KNEŽEVI VINOGRADI – Općina Kneževi Vinogradi obavještava svoje mještane da će dijeliti pakete za djecu u dobi od 1 do 7 godina koja ne idu u vrtić. Za paket se možete javiti svakim radnim danom od 7 do 15 sati u Općini ili na broj telefona 730-938 do četvrtka, 15.12.2016. godine. Potrebno je dostaviti ime djeteta i broj telefona na koji ćete biti obaviješteni o točnom mjestu i vremenu podjele paketa.

Ovaj međunarodni projekt traje već dvadeset godina

Među svjetskim fotografijama mladih je i jedna iz Belog Manastira

BELI MANASTIR - Projekt "Međunarodni fotografski doživljaj baštine" započeo je 1996. godine na inicijativu Ministarstva kulture Španjolske, a namjera je bila da se što veći broj mladih do 21 godine iz cijelog svijeta usmjeri na fotografiranje i razumijevanje baštine. Prvu selekciju dobro odabranih motiva  fotografija najprije napravi svaka država koja sudjeluje u projektu, a zatim se od tih odabranih priređuje zajednička izložba. Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2015. među odabranim fotografijama ima i 12 autora iz Hrvatske. Jedna od njih je i belomanastirka Helena Stojaković (16), članica Foto-kino kluba " Baranja-film".

Opširnije...

Za razvoj turizma mora se stalno investirati

Općini Draž odobrena sredstva za turizam i Topoljski Dunavac

DRAŽ - Ministarstvo turizma donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava na osnovu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini, prema kojoj će se sufinancirati 32 razvojna projekta u ukupnoj vrijednosti od 17.367.000 kuna. Među financiranima za uređenje plaža, te izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, te opremanja multimedijalnom opremom, našla se i baranjska Općina Draž kojoj je za projekt uređenja Topoljskog Dunavca odobreno bespovratnih 435.000 kuna.

HEP Elektroslavonija Osijek, pogon Beli Manastir

Pet ulica u Bolmanu neće imati električne struje

BELI MANASTIR - HEP Elektroslavonija Osijek, pogon Beli Manastir, obavljat će planirane radove na  elektroenergetskim postrojenjima u petak, 9. prosinca, na području Bolmana. Zbog toga električne energije neće biti u pet bolmanskih ulica od 9 do 14 sati, i to u sljedećim ulicama: Žikice Jovanovića  Španca od kbr. 1 do 3, i od 2 do10; Miladina Popovića od kbr. 1 do 7, i od 2 do 10; Save Kovačevića od  kbr. 66 do 74; Petra Drapšina od kbr.1 do 21, i od 2 do 32 te u Ulici Branka Radičevića od kbr. 1 do 7,  i od 2 do 6. HEP najavljuje moguće odgađanje ovih radova u slučaju lošeg vremena.

Potkategorije

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
2565519

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Večeras Večer ruskog filma uz melodramu …

09-12-2016 Događanja

Večeras Večer ruskog filma uz melodramu "Ironija sudbine"

BELI MANASTIR - Baranjsko-rusko društvo prijateljstva iz Belog Manastira priprema tradicionalno  Večer ruskog filma kao svoju posljednju ovogodišnju aktivnost. Pozivaju i građane da im se pridruže kako bi pogledali kultni...

Read more

Dječje pakete dijelit će i Općina Knežev…

09-12-2016 Događanja

Dječje pakete dijelit će i Općina Kneževi Vinogradi

KNEŽEVI VINOGRADI – Općina Kneževi Vinogradi obavještava svoje mještane da će dijeliti pakete za djecu u dobi od 1 do 7 godina koja ne idu u vrtić. Za paket se...

Read more

Općini Draž odobrena sredstva za turizam…

08-12-2016 Događanja

Općini Draž odobrena sredstva za turizam i Topoljski Dunavac

DRAŽ - Ministarstvo turizma donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava na osnovu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini, prema kojoj će se sufinancirati 32...

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci