Baranja Medija | vijesti o Baranji

Tradicionalno okupljanje uz raznovrstan program i bogatu gastronomsku ponudu

Popovačka proslava Velike Gospe u marijanskom svetištu Marije Lurd

POPOVAC - Jedino marijansko svetište Marije Lurd u Baranji nalazi se tri kilometra od Popovca, gdje se 15. kolovoza svake godine tradicionalno održava proslava svetkovine Velike Gospe uz prigodni cjelodnevni program i bogatu gastronomsku ponudu domaćih proizvoda. Članovi mjesnog Konjičkog kluba "Baranjsko biserje" počet će se okupljati već od 8.30 sati na ulazu u Popovac (Jamača), gdje će dočekivati goste iz drugih konjičkih udruga Slavonije i Baranje, koji će doći u narodnim nošnjama krajeva iz kojih dolaze, uređenim konjima i okićenim  zapregama sa starim i mladim snašama, te kočijašima.

Opširnije...

Batinski Zeleni otok od 11. do 14.kolovoza

Međunarodni XVI Bikers Weekend uz svirku 10-ak bandova

BATINA / ZELENI OTOK - MC Islands Pirates (Moto klub "Otočki pirati") iz Batine i ove godine organizira međunarodni Bikers Weekend koji će okupiti nekoliko stotina motorista (bajkera) iz nekoliko država, a za koje je pripremljen bogat i atraktivan program sa različitim zanimljivostima. Tako će se na XVI Bikers Weekendu od 11. do 14. kolovoza predstaviti čak 9 bendova, a najzanimljiviji program održat će se u subotu, 13. kolovoza, sa  defileom svih motorista (bajkera), a kao posebna atrakcija koja privuče najveći broj publike i iz udaljenijih krajeva je Streetfighter Show, gdje uz adrenalin "motori tutnje a gume cvile i dime" pokazujući sve mogućnosti vožnje na dva kotača (a i na jednom). Kao poseban nastup očekuje se i Let 3., te svi drugi bendovi.

Opširnije...

Međunarodno natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša

Najbolji majstori pilećeg paprikaša su Petrov, Laslo i Varga

BELI MANASTIR - Tradicionalno međunarodno natjecanje u belomanastirskoj Mađarskoj kući (u Ulici Augusta Cesarca 16) ove je godine okupilo 40-ak natjecateljskih ekipa koji su se trudile pripremiti i skuhati najukusniji i po izgledu najljepši pileći paprikaš. Kuhalo se i "sa mirisima za izazivanje apetita dimilo" 6. kolovoza 2016. na "dvorišnoj" strani (Ulica Matije Gupca), a ocjenjivačima nije bilo nimalo lako jer je kod većine paprikaša razlika bila samo u malim detaljima. Belomanastirska Mađarska kulturna udruga "Pelmonostor" ovu natjecateljsku manifestaciju organizirala je već po osamnaesti put (XVIII. Csirkepaprikás – főző Verseny).

Opširnije...

Pet dana filmskih projekcija u Belom Manastiru na tri lokacije

Baranjci će imati priliku vidjeti dio 10. Vukovar film festivala ¨16.

BELI MANASTIR – Na jedinstvenom međunarodnom festivalu podunavskih zemalja, osnovanom 2007. godine, Vukovar Film Festivalu, održavaju se projekcije nagrađivanih filmova sa svjetskih filmskih festivala, a koji su nastali u podunavskim i susjednim zemljama: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Moldaviji, Njemačkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini. 10. Vukovar film festival ¨16. održava se od 22. do 27. kolovoza, a od ove godine sastavni dio festivala su i projekcije u Belom Manastiru koje će od 23. do 27. kolovoza organizirati Foto-kino klub "Baranja-film"u partnerstvu s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira.

Opširnije...

Tradicija duga skoro dva desetljeća

Tko će skuhati najbolji pileći paprikaš u Mađarskoj kući ?

BELI MANASTIR - Mađarska kulturna udruge "Pelmonostor" organizira po osamnaesti put (XVIII. Csirkepaprikás – főző Verseny) gastro-natjecateljsku  manifestaciju u kuhanju pilećeg paprikaša na kojoj se očekuje najmanje 40 ekipa koje su uplatile po 150 kuna kotizacije, a zauzvrat će dobiti po 3 kg. piletine i sve potrebne standardne dodatke ovom jelu, dok je majstorima dozvoljeno da dodaju svoje tajne sastojke, kako bi povećali šanse da budu najbolji. Dok se bude kuhao paprikaš u belomanastirskoj Mađarskoj kući na adresi Augusta Cesarca 16, a i kasnije, natjecateljske ekipe i goste zabavljat će Ervin. Natjecanje će se održati u subotu, 6. kolovoza, s početkom u 17 sati.

Potkategorije

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
2359692

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Popovačka proslava Velike Gospe u marija…

11-08-2016 Događanja

Popovačka proslava Velike Gospe u marijanskom svetištu Marije Lurd

POPOVAC - Jedino marijansko svetište Marije Lurd u Baranji nalazi se tri kilometra od Popovca, gdje se 15. kolovoza svake godine tradicionalno održava proslava svetkovine Velike Gospe uz prigodni cjelodnevni...

Read more

Međunarodni XVI Bikers Weekend uz svirku…

10-08-2016 Događanja

Međunarodni XVI Bikers Weekend uz svirku 10-ak bandova

BATINA / ZELENI OTOK - MC Islands Pirates (Moto klub "Otočki pirati") iz Batine i ove godine organizira međunarodni Bikers Weekend koji će okupiti nekoliko stotina motorista (bajkera) iz nekoliko...

Read more

Baranjci će imati priliku vidjeti dio 10…

09-08-2016 Događanja

Baranjci će imati priliku vidjeti dio 10. Vukovar film festivala ¨16.

BELI MANASTIR – Na jedinstvenom međunarodnom festivalu podunavskih zemalja, osnovanom 2007. godine, Vukovar Film Festivalu, održavaju se projekcije nagrađivanih filmova sa svjetskih filmskih festivala, a koji su nastali u podunavskim...

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci