Baranja Medija | vijesti o Baranji

Tema je "Utopija", pa će se spaliti veliki dolar

Program u subotu i nedjelju na Slama festivalu

ŠEĆERANA – Raznovrsni program uz brojne radionice održavat će se u subotu i nedjelju, 30. i 31. srpnja, pored Šećeranskog jezera na 11. Land Art Festivalu Slama. Programi počinju od 16 sati i trajat će do kasnih sati. Ovo je treća Slama pored Šećeranskog jezera, koju je Grad Beli Manastir ove godine pomogao s 30.000 kuna. Obostrana želja je da se sve nastavi i u idućim godinama, pa se traži mogućnost dobivanja ovog zemljišta na dužu koncesiju (zemljište je trenutno u vlasništvu Belja), pa bi se, ako to uspije, Udruga Slama registrirala u Belom Manastiru i imala više različitih aktivnosti cijele godine.

Opširnije...

Ovogodišnja tema je "Utopija", a u nedjelju će biti spaljen veliki dolar

11. Land Art Festival Slama počeo sa radom

ŠEĆERANA – Veće količine slame dovezene su pored Šećeranskog jezera kako bi oko 25 umjetnika (iz  Hrvatske, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine,….) i približno isti broj volontera stvarali slamnate skulpture s ovogodišnjom temom utopije. Neki već rade, a drugi će tek doći, i sve se može svaki dan slobodno posjetiti i promatrati kako napreduju radovi, osim u subotu i nedjelju, 30. i 31. srpnja, za kada Udruga Slama priprema raznovrsni i atraktivni cjelodnevni program do kasnih noćnih sati uz dnevnu  ulaznicu od 25 kuna. U subotu će nakon večernjeg koncerta biti spaljivanje manje slamnate skulpture, dok će se glavno spaljivanje nekoliko metara visokog i velikog bankarskog dolara održati u nedjelju.

Opširnije...

Belomanastirsko ljeto mladih 2016.

Ljeto mladih počinje igrama na vodi "DARko"

BELI MANASTIR - Organiziranje i koordinaciju održavanja zabavnih aktivnosti i različitih manifestacija drugih organizatora u ovim toplim mjesecima u Belom Manastiru objedinio je Savjet mladih Grada Belog Manastira u programu Belomanastirsko ljeto mladih 2016.. Prva zabava počinje u petak, 29. srpnja u 16 sati, kada Udruga PGDI priprema svoje tradicionalne igre na vodi za mlade "DARko", koje će se održati na belomanastirskim Gradskim bazenima. Mješovite natjecateljske ekipe od 6 članova mogu se prijaviti na adresi udruge (J. Antala 3, Beli Manastir - Društveni centar) ili na tel. 098-775-699 (Pedo) do četvrtka 28. srpnja, (prijava ekipa je besplatna).

Opširnije...

HEP Elektroslavonija, pogon Beli Manastir

Dio darđanske Osječke ulice bez struje

BELI MANASTIR - HEP Elektroslavonija Osijek, pogon Beli Manastir, obavljat će radove na elektroenergetskim postrojenjima u srijedu, 27. srpnja, na području Darde. Radi toga u Osječkoj ulici od kbr. 25 pa do kbr. 79 neće biti električne energije u vremenu od 9 do 14 sati. Iz HEP Elektroslavonije Osijek napominju da će u slučaju lošeg vremena ove radove odgoditi.

Predstavljanje kandidata za rujanske parlamentarne izbore

DZMH-ov kandidat mađarske manjine za Sabor je Robert Jankovics

BELI MANASTIR - Nacionalno predsjedništvo Demokratske zajednice Mađara Hrvatske jednoglasno je odlučilo kako će njihov kandidat na predstojećim izborima za zastupnika mađarske nacionalne manjine u Saboru RH biti Robert Jankovics iz Belog Manastira. Mišljenje vodstva  DZMH-a je da 41-godišnji inženjer Robert Jankovics kroz svoj dugogodišnji rad u interesu mađarske zajednice u Hrvatskoj ima sve potrebno iskustvo i znanje kako bi mađarsku nacionalnu manjinu dostojno zastupao u slijedeće četiri godine. Istovremeno je odlučeno da će Jankovicsev zamjenik biti dr. Tibor Santo iz Osijeka, bivši saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine. Kandidat Robert Jankovics smatra da Mađari u Hrvatskoj zaslužuju bolje i više, te da će ako dobije povjerenje birača puno više raditi na rješavanju  njihovih problemima, nego se baviti općim temama.

Potkategorije

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
2296691

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Program u subotu i nedjelju na Slama fes…

29-07-2016 Događanja

Program u subotu i nedjelju na Slama festivalu

ŠEĆERANA – Raznovrsni program uz brojne radionice održavat će se u subotu i nedjelju, 30. i 31. srpnja, pored Šećeranskog jezera na 11. Land Art Festivalu Slama. Programi počinju od...

Read more

11. Land Art Festival Slama počeo sa rad…

27-07-2016 Događanja

11. Land Art Festival Slama počeo sa radom

ŠEĆERANA – Veće količine slame dovezene su pored Šećeranskog jezera kako bi oko 25 umjetnika (iz  Hrvatske, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine,….) i približno isti broj volontera stvarali slamnate skulpture...

Read more

Dio darđanske Osječke ulice bez struje

26-07-2016 Događanja

Dio darđanske Osječke ulice bez struje

BELI MANASTIR - HEP Elektroslavonija Osijek, pogon Beli Manastir, obavljat će radove na elektroenergetskim postrojenjima u srijedu, 27. srpnja, na području Darde. Radi toga u Osječkoj ulici od kbr. 25...

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci