Baranja Medija | vijesti o Baranji

Civilni centar Deák Ferenc Lug

Ovaj vikend Paprikafest u Lugu

LUGOvoga vikenda, 10. i 11. listopada povodom Dana sela održat će velika "crvena" manifestacija u Lugu u organizaciji civilnih društava koje djeluju na području sela. Peti Paprikafest započet će sutra promocijom knjige Valentina Dankoša nakon kojeg će u 16 sati u Mađarskoj kući biti održan okrugli stol o začinskoj paprici. Svi zainteresirani za učenje tradicionalnih mađarskih plesova mogu doći u Mađarsku kuću bez prethodne najave u 19 i 30 gdje će ih iskusni plesači naučiti pokojem plesnom koraku. Malo kasnije, u 21 i 30, svi gosti festivala pozvani su na isto mjesto na party.

U subotu manifestacija počinje u 10 sati otvaranjem štandova. U 11 sati je predaja uzoraka paprike i održava se svečano Bogoslužje u Reformiranoj kršćanskoj crkvi. Besplatan ručak za sve posjetitelje, tanjur luškog graha, predviđen je od 11 i 30 do 13 i 30 sati, a nakon toga slijede Paprika Jancsi igre i natjecanja. Čija je paprika najbolja znat će se u 15 sati kada je proglašenje pobjednika, nakon kojeg slijedi kulturni program. Neizostavna  Fišijada 100 kotlića i ove godine održat će se u sklopu Paprikafesta, a okuljanje je u 17 sati kod igrališta.

 

 

 

Dani gospodarstva i kulture Mađara u Republici Hrvatskoj

Dva dana do Vinskog maratona!

ZMAJEVAC – U sklopu obilježavanja Dana gospodarstva i kulture Mađara u Republici Hrvatskoj i povodom obilježavanja Dana sela u organizaciji Saveza mađarskih udruga, u subotu 4. listopada, održat će se jedna od najpoznatijih manifestacija na području Baranje - Vinski maraton u Zmajevcu. Ove godine organizatori očekuju oko 1.ooo natjecatelja!

Opširnije...

Savez mađarskih udruga (SMU)

Otvorena Etno kuća u Novom Bezdanu

NOVI BEZDAN - Povodom Dana gospodarstva i kulture Mađara u RH, u organizaciji Saveza mađarskih udruga u nedjelju 28. listopada, svečano je otvorena prva Etno kuća u Općini Petlovac, točnije u Novom Bezdanu. Riječ je o šestoj po redu Etno kući u organizaciji Saveza mađarskih udruga. Otvorenju su uz prigodni program Udruge mladeži za njegovanje običaja Mađara sudjelovali brojni uzvanici, među kojima i saborski zastupnici, predstavnici Općine kao i predstavnici lokalnih udruga.

Opširnije...

6. kolo Croatia Cup-a u daljinskom jahanju

Konjički klub Capistro iz Bilja domaćin je velikog natjecanja

BILJE - Konjički klub Hercules u suradnji s Konjičkim klubom Osijek organizira natjecanje u konjičkoj disciplini daljinskog jahanja (Endurance) koje će se održati 4. listopada na lokaciji Konjičkog kluba Capistro u Bilju. Organizatori očekuju goste iz susjedne Mađarske, čime događaj poprima međunarodni karakter.

Cilj ovoga događanja je promicanje jahačkog sporta u Slavoniji i Baranji, posebice oživljavanje i poticaj turističke i gastro ponude u Baranji, korištenje smještajnih kapaciteta, medijska eksponiranost Baranje kroz ovaj vid sportske aktivnosti te poticaj mlađim generacijama za bavljenje konjičkim sportom. 

Savez mađarskih udruga (SMU)

Počinju Dani gospodarstva i kulture Mađara u RH

BELI MANASTIR – I ove godine u organizaciji Saveza mađarskih udruga,  od 27. rujna do 5. listopada, održat će se Dani gospodarstva i kulture Mađara u Republici Hrvatskoj. Već sutra u poslijepodnevnim satima obilježavanjem Dana Mađara u Lipiku, u Gradskom parku, započet će ova višednevna proslava.

Opširnije...

Potkategorije

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Ovaj vikend Paprikafest u Lugu

09-10-2014 Događanja

Ovaj vikend Paprikafest u Lugu

LUG – Ovoga vikenda, 10. i 11. listopada povodom Dana sela održat će velika "crvena" manifestacija u Lugu u organizaciji civilnih društava koje djeluju na području sela. Peti Paprikafest započet...

Read more

Dva dana do Vinskog maratona!

02-10-2014 Događanja

Dva dana do Vinskog maratona!

ZMAJEVAC – U sklopu obilježavanja Dana gospodarstva i kulture Mađara u Republici Hrvatskoj i povodom obilježavanja Dana sela u organizaciji Saveza mađarskih udruga, u subotu 4. listopada, održat će se...

Read more

Konjički klub Capistro iz Bilja domaćin …

30-09-2014 Događanja

Konjički klub Capistro iz Bilja domaćin je velikog natjecanja

BILJE - Konjički klub Hercules u suradnji s Konjičkim klubom Osijek organizira natjecanje u konjičkoj disciplini daljinskog jahanja (Endurance) koje će se održati 4. listopada na lokaciji Konjičkog kluba Capistro...

Read more
oglašavanje

Povezani Članci