Baranja Medija | vijesti o Baranji

Općina Bilje obilježila Dan sela Lug

Paprika fest mirisom paprike ispunio selo Lug

LUG - Protekle subote povodom Dana sela Luga održana je manifestacija Paprika fest, što su je zajednički organizirali Općine Bilje i Turistička zajednice općine Bilje. Kao sastavni dio ove svečanosti, Udruga mladih Lug pripremia je jesensku fišijadu "Šaran u kotliću 2015." Ovo je jedna od većih manifestacija u Općini Bilje, a  ovogodišnja je ponudila raznovrstan program i sadržaje, kako za sudionike natjecanja za najbolju papriku i najbolji riblji paprikaš, tako i za djecu iz Luga, Vardarca, Kopačeva i Bilja koja su nastupala u kulturno - zabavnom programu i poslije se igrala u dječjoj igraonici (kockica). U sportskom dijelu programa odigran je i nogometni susret kadeta između NK Vardarac i Laskói Ifjúsági Egyesület (Udruga Mladih Lug).

Opširnije...

Zbog ovog nezaboravnog natjecanja doputovalo se iz Zagreba, Rijeke, Novog Sada, Njemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine,….

Vinskih maratonaca u Zmajevcu prijavilo se rekordnih 1.100

ZMAJEVAC – Od skromnih početaka prije deset godina, ovaj jubilarni Vinski maraton okupio je 3.  listopada čak 1.100 natjecatelja koji su trebali posjetiti 18 vinskih destinacija (podruma-gatora ili vinarija). Cijeli program počeo je u dopodnevnim satima sa etno sajmom i štandovima gdje su se predstavili domaći proizvođači sa raznolikom ponudom svojih proizvoda. Otvoren je nakon dužeg vremena i obnovljeni Zavičajni muzej Baranyai Julia, a onda su glavnom ulicom i surducima krenule  povorke folklornih društava na međunarodnoj smotri. 

Opširnije...

Zbog krize sa granicama neki inozemni folkloraši nisu došli

Održana 11. Međunarodna smotra folklora

BELI MANASTIR – Dani gospodarstva i kulture Mađara u Republici Hrvatskoj što ih organizira Savez mađarskih udruga imaju dvostruki cilj, prvi je pokazati bogatstvo, kulturu i tradiciju Mađara te drugi pomagati Mađare poduzetnike da prezentiraju svoje proizvode. Jedna od svakako masovnije posjećenih manifestacija je i Međunarodna smotra folklora koja se ove godine održava već po jedanaesti put. Smotra je održana 2. listopada u belomanastirskoj kinodvorani gdje su se okupljenima obratili: Šandor Juhas (predsjednik SMU), Marko Bogatić (zamjenik belomanastirskog gradonačelnika) i Jadranka Sabljak (predsjednica Gradskog vijeća Belog Manastira).

Opširnije...

Udruga za ruralni turizam "Đola" iz Darde

Završio treći Jesenfest u Dardi

DARDA - Darđanska Udruga za ruralni turizam "Đola", organizirala je 3. listopada manifestaciju Jesenfest koja se sa raznolikim programom održava već treću godinu. Postavljanjem kućice knjižnice u središtu Darde što ju je financirala Zaklada "Slagalica" počeo je ovogodišnji Jesenfest, a predsjednica Udruge, Bogdanka Čudić- Vilić, nada se kako će ova dobra ideja zaživjeti jer se radi o tome da građani i djeca  sami uzimaju knjige za čitanje, ali i da donesu svoje i ostave ovdje drugima. Ova kućica knjižnica trebala bi potaknuti na veće čitanje i omogućiti lakšu dostupnost knjiga, jer je poznato da većina pročitanih knjiga stoji negdje na policama i "skuplja prašinu". 

Opširnije...

Gradsko kazalište Beli Manastir i Centar za kulturu grada Belog Manastira

Otvara se 6. festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2015.

BELI MANASTIR - Gradsko kazalište Beli Manastir i Centar za kulturu Grada Belog Manastira, organiziraju 6. festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2015. Ovogodišnji međunarodni kazališni festival počinje u nedjelju 4. listopada, u 20 sati, nastupom KUD-a "Branko Radičević" iz Pačetina, koji izvodi komediju pod nazivom "Ima li pilota u avionu?". Donosimo Vam raspored prema kojem u okviru festivala, tijekom mjeseca listopada, možete pogledati 12 kazališnih predstava.

Opširnije...

Potkategorije

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
1425947

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

SP Weather

Mostly cloudy

19°C

Beli Manastir

Mostly cloudy
Tuesday
Rain
17°C / 23°C
Wednesday
SP_WEATHER_RAIN_THUNDER
16°C / 23°C

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Paprika fest mirisom paprike ispunio sel…

05-10-2015 Događanja

Paprika fest mirisom paprike ispunio selo Lug

LUG - Protekle subote povodom Dana sela Luga održana je manifestacija Paprika fest, što su je zajednički organizirali Općine Bilje i Turistička zajednice općine Bilje. Kao sastavni dio ove svečanosti, Udruga...

Read more

Vinskih maratonaca u Zmajevcu prijavilo …

05-10-2015 Događanja

Vinskih maratonaca u Zmajevcu prijavilo se rekordnih 1.100

ZMAJEVAC – Od skromnih početaka prije deset godina, ovaj jubilarni Vinski maraton okupio je 3.  listopada čak 1.100 natjecatelja koji su trebali posjetiti 18 vinskih destinacija (podruma-gatora ili vinarija). Cijeli...

Read more

Završio treći Jesenfest u Dardi

04-10-2015 Događanja

Završio treći Jesenfest u Dardi

DARDA - Darđanska Udruga za ruralni turizam "Đola", organizirala je 3. listopada manifestaciju Jesenfest koja se sa raznolikim programom održava već treću godinu. Postavljanjem kućice knjižnice u središtu Darde što...

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci