Baranja Medija | vijesti o Baranji

Ove godine 1,1 milijuna poreznih obveznika dobit će rješenja, a 450.000 neće

Povrat poreza u kolovozu

BARANJA – Iz Porezne uprave dolazi informacija da ovih dana tiskaju rješenja o utvrđenom dohotku i razlici za povrat poreza, koja će poreznim obveznicima biti dostavljena najkasnije do 15. srpnja, a onima koji ostvare pravo na povrat poreza (njih oko 950.000), novac će biti isplaćen u kolovozu. Do kašnjenja će doći kod jednog manjeg dijela poreznih obveznika jer se moraju prikupiti i provjeriti dodatni podaci.Prema novim  pravilima od ove godine, Porezna uprava je za svakog poreznog obveznika (oko 3,5 milijuna), objedinila sve podatke koji utječu na obračun poreza na dohodak, utvrdila godišnju obvezu poreza, izračunala razliku za povrat ili uplatu, te pokrenula poseban postupak.

Opširnije...

Belomanastirska škola pravi je rasadnik glazbenih talenata

Novih 50-ak učenika upisano je u Umjetničku školu Beli Manastir

BELI MANASTIR – Povećanje broja zainteresiranih učenika za upisivanje u Umjetničku školu Beli Manastir gdje mogu savladati znanje nekog od glazbenih instrumenata koje oni imaju u redovnom programu, stvorio je ideju za prijedlog kako bi se u idućim godinama napravile pripreme za osnivanje i srednje glazbene škole u Belom Manastiru. Za sada to nije moguće zbog financijskih razloga, ali bi veliki problem predstavljao i prostor, a posebno nedostatak potrebnih nastavnika. Sada godišnja školarina u osnovnoj glazbenoj školi iznosi 1.000 kuna (10 mjeseci po 100 kuna), a ako ima više upisane djece iz iste obitelji, tada drugo i svako ostalo dijete plaća sniženu cijenu od  500 kuna godišnje.  

Opširnije...

Bogat program povodom Dana općine Darda

X. međunarodna smotra folklora nacionalnih manjina "Darda 2016."

DARDA – Na raznovrsnom višednevnom programu obilježavanja Dana općine Darda, predzadnjeg dana održavala se i jubilarna X. međunarodna smotra folklora nacionalnih manjina "Darda 2016." na kojoj je nastupilo 12 KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva. Organizator ove folklorne manifestacije 25. lipnja na ljetnoj pozornici SRC-a "Đola" bio je SKD "Prosvjeta", Pododbor Darda. Pred početak ove smotre u multietničkoj Dardi, svi učesnici programa u svojim narodnim nošnjama prošetali su od nekadašnje darđanske srednje škole do pozornice gdje su ih dočekali brojni gosti, dožupan Jovan Jelić, predstavnici manjina i općinsko vodstvo predvođeno načelnikom Antom Vukojom.  

Opširnije...

Dobro "oko" i mirna ruka najpreciznijeg Baranjca

Nove medalje Denisa Tomaševića s puškom

BELI MANASTIR - Na zagrebačkoj Automatskoj streljani "Vrapčanski potok" održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju MK oružjem za juniore i juniorke, gdje je izuzetno značajan rezultat ostvario i Denis Tomašević, član belomanastirske Streljačke udruge "Mars", te se kući vratio sa srebrnom i brončanom medaljom. Natječući se u kategoriji gađanja na 50 metara sa 60 hitaca u ležećem položaju među 12 najboljih juniora pojedinačno u Hrvatskoj, osvojio je 610.4 kruga (prvoplasirani imao 617,4) i tako postao ponosni  vlasnik srebrne medalje. U kategoriji trostava je ovaj najbolji strijelac Baranje (rođen 1998. g.) osvojio i  brončanu medalju.

Opširnije...

Nogometni klub "Šparta" iz Belog Manastira

Gledajte na velikom platnu pobjedu Hrvatske nad Portugalom

BELI MANASTIR – Veliku nogometnu borbu Vatreni će večeras (subota, 25.6.) voditi sa reprezentacijom Portugala kako bi se izborili za prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva u Francuskoj. Belomanastirski Nogometni klub "Šparta" nastavlja organizirati gledanje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na velikom platnu 4x5 metara, pa će tako i večeras Sokolski dom (Trg slobode 16) biti otvoren već od 20 sati, dok će sama utakmica početi u 21 sat. Nakon što je tri utakmice igrala u plavim dresovima, hrvatska reprezentacija će ovaj put igrati u "kockicama". Utakmica će se igrati u Lensu na stadionu Bollaert-Delelis kapaciteta 38,223 gledatelja, a glavni sudac bit će Carlos Velasco Carballo iz Španjolske.

Potkategorije

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
2218237

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Povrat poreza u kolovozu

01-07-2016 Događanja

Povrat poreza u kolovozu

BARANJA – Iz Porezne uprave dolazi informacija da ovih dana tiskaju rješenja o utvrđenom dohotku i razlici za povrat poreza, koja će poreznim obveznicima biti dostavljena najkasnije do 15. srpnja,...

Read more

Novih 50-ak učenika upisano je u Umjetni…

30-06-2016 Događanja

Novih 50-ak učenika upisano je u Umjetničku školu Beli Manastir

BELI MANASTIR – Povećanje broja zainteresiranih učenika za upisivanje u Umjetničku školu Beli Manastir gdje mogu savladati znanje nekog od glazbenih instrumenata koje oni imaju u redovnom programu, stvorio je...

Read more

Nove medalje Denisa Tomaševića s puškom …

29-06-2016 Događanja

Nove medalje Denisa Tomaševića s puškom

BELI MANASTIR - Na zagrebačkoj Automatskoj streljani "Vrapčanski potok" održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju MK oružjem za juniore i juniorke, gdje je izuzetno značajan rezultat ostvario i Denis Tomašević,...

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci