Baranja Medija | vijesti o Baranji

Klub starina „Sveti Martin“ Beli Manastir i Društvo sakupljača značaka „Mirko Kirh“ iz Osijeka

Opet se sastali kolekcionari

BELI MANASTIR - Ove subote u Belom Manastiru održana je tradicionalna 5. međunarodna izložba značaka, 10. međunarodni susret kolekcionara te 11. sajam starina koji uspješno organizira Klub starina „Sveti Martin“ Beli Manastir. Organizaciji su se pridružili Društvo sakupljača značaka „Mirko Kirh“ iz Osijeka. Podsjetimo, međunarodni susreti organizirani su u sklopu proslave Dana Grada Belog Manastira.

Izložba značaka i susret kolekcionara održao se u predvorju 1. srednje škole, dok se 11. sajam starina održavao na gradskom Trgu Slobode.

Na štandovima su se ponovno našli najrazličitiji antikviteti, a znatiželjnika i potencijalnih kupaca nije nedostajalo. Ovogodišnji susret okupio je 50-tak izlagača kolekcionara i trgovaca koji su izložili svoje zbirke iz različitih područja kolekcionarstva (filatelije, numizmatike, kolekcionarstva antikviteta, nakita, ploča, porculana, rukotvorina i ostalog). Posjetitelji su osim u starinama mogli uživati i u domaćoj gastroponudi. 

Osim domaćina izlagači su pristigli iz raznih krajeva Hrvatske, Vojvodine, Mađarske, Austrije i Njemačke. Najveću zainteresiranost posjetitelja pokazali su numizmatičari i filatelisti, kao i kolekcionari razglednica, knjiga i slika. Ove godine po prvi puta na sajmu starina posjetitelji su imali prilike vidjeti i drveni tokarski stroj star oko 120 godina, te tkalački stan također star preko sto godina. 

Spomenimo i tradicionalnu glazbu u izvedbi glazbenog sastava iz Bolivije koji su neizostavni dio ovog Međunarodnog sajma u Belom Manastiru. Iako prohladno subotnje prijepodne, posjetiteljima nije smetalo da i ove godine prošetaju i posjete štandove koji odišu nekim starim vremenima.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4086467

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci