Baranja Medija | vijesti o Baranji

Lokalna građanska inicijativa "Aktivizam ostvaruje snove"

Održano javno druženje mladih „Cafe equality“

BELI MANASTIR - U organizaciji udruge PGDI iz Belog Manastira u srijedu 30. listopada 2013. godine u Društvenom centru u Belom Manastiru održano je javno druženje mladih građana Belog Manastira pod nazivom „Cafe equality“. Raspravljali su o trenutnom položaju i potrebi mladih i o tome kako unaprijediti položaj mladih u Belom Manastiru.

Uz kavu i slatkiše mladi građani uspavanog grada razgovarali su o tri važne teme: položaj mladih u Belom Manastiru, potrebe mladih u Belom Manastiru i kako unaprijediti položaj djevojaka/žena, dječaka/muškaraca u Belom Manastiru. Voditeljice rasprave bile su Gorana Rakić, Ana Dragila i Kata Pehar.

Na temu o položaju mladih u gradu zaključili su kako je velik broj mladih nezainteresiran za zajednička druženja te kako nisu dovoljno upoznati s radom i aktivnostima udruga u gradu. Nezadovoljni općom situacijom u gradu sve više mladih odlazi u veće gradove većinom van Hrvatske u potrazi za poslom i višim životnim standardom. Jednim od rješenja smatraju kako bi Grad Beli Manastir trebao davati veći broj stipendija i poticati stažiranje kako bi mladi stekli radno iskustvo bez kojeg ih nitko ne želi zaposliti.

Vezano uz temu o potrebama mladih složili su se da je potrebno više raznih tečajeva, javnih diskusija i kvalitetnih koncerata te kako je potreban besplatni bežični internet u centru grada i jedna radio stanica s dobrom glazbom i  koja bi obavještavala o svim događanjima u gradu.

Kako unaprijediti položaj mladih u Belom Manastiru? Različiti su prijedlozi: organizirati više manifestacija, koncerata, plesnih tečajeva... Zaključili su kako je je u gradu potreban jedan hostel koji bi služio za mlade iz drugih gradova koji bi dolazili na druženja mladih ili radionice u Beli Manastir. Zgradu Centra za mlade smatraju idealnim za rješenje tog problema. Bolja organizacija i više sredstava poboljšali bi položaj mladih i smanjili njihovu pasivnost.

Lokalna građanska inicijativa "Aktivizam ostvaruje snove" provodi se uz podšku Instituta za razvoj mladih KULT.

Lokalna građanska inicijativa provodi se u okviru Rodnopravnog budžeta za mlade. Cilj lokalne građanske inicijative je ohrabriti mlade osobe da se aktiviraju u udrugama na području grada Belog Manastira. Upoznavanje građana o važnosti aktivizma u zajednici, kroz aspekt rodne ravnopravnosti.

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4059310

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci