Baranja Medija | vijesti o Baranji

LAG Baranja dobio maksimalnu potporu IPARD-a

Dobili 900 tisuća kuna za svoj rad

Ono što sada slijedi LAG-u Baranja je raspisivanje javnog natječaja za zapošljavanje u LAG-u kako bi se zacrtani ciljevi rada i dostigli. 

BELI MANASTIR - Lokalnoj akcijskoj grupi Baranja (LAG Baranja) dodijeljen je maksimalno dozvoljen iznos potpore od 900.000 kuna iz sredstava IPARD programa za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske unije i Republike Hrvatske.

U naredne dvije godine LAG Baranja moći će koristiti dodijeljena sredstva na temelju provedenog javnog natječaja za Mjeru 202 „Priprema i provedba strategije ruralnog razvoja.“

Zadatak LAG-ova je okupiti oko sebe predstavnike lokalne samouprave i javne ustanove, profesionalne organizacije i saveze poljoprivrednika, malih poduzetnika i drugih djelatnosti, zatim različite udruge važne za razvoj zajednice, razvojne agencije, poslovni sektor, medije i istaknute pojedince kako bi kroz različite projekte lokalna zajednica mogla konkurirati za sredstva Europske unije kojima bi se poboljšao materijalni, kulturni i općenito egzistencijalni položaj stanovništva. Inače, LAG Baranja je jedan od prvih LAG-ova u Hrvatskoj.

Pisanje projekata iz sektora proizvodnje, poljoprivrede, turizma i usluga, kulture te obnovljivih izvora energije, doprinosi povećanju zaposlenosti ljudi i lokalnih kapaciteta te direktno utječu na poboljšanje životnih uvjeta lokalne sredine.

Naši Baranjci su svoj zadatak očito jako dobro odradili pa će se dobivenih 900.000 kuna moći upotrijebiti za točno određene podmjere za koje je baranjski LAG konkurirao.

Za „Stjecanje vještina i animiranje stanovnika LAG-područja“ – 200.000 kuna i „Provedbu lokalnih razvojnih strategija“ – 250.000 kuna godišnje pa će naš LAG u sljedeće dvije godine imati prigodu pokazati sav svoj marketinški i općenito -  poslovni potencijal.

Lokalno stanovništvo je željno dobrih poslovnih projekata, a ovaj projekt je dobar početak i snažno pogonsko gorivo ka boljoj budućnosti našeg kraja.

I kako je istakao predsjednik LAG-a Baranje Janoš Seleši – Ulaznicu smo dobili i zaradili. Sada je na svima nama da svojim rezultatima opravdamo ukazano povjerenje na dobrobit stanovnika i područja LAG Baranja.

Druga tura certificiranje i poslovne validnosti i kompetentnosti LAG-ova očekuje se u rujnu ove godine.

Ono što sada slijedi LAG-u Baranja je raspisivanje javnog natječaja za zapošljavanje u LAG-u kako bi se zacrtani ciljevi rada i dostigli. 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088333

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci