Baranja Medija | vijesti o Baranji

Građani opet volontirali u Skloništu za napuštene životinje

13 pasa odveli u šetnju gradom

BELI MANASTIR - Već petnaest subota građani grada volontiraju u Skloništu za napuštene životinje u Belom Manastiru. Jednom tjedno od 10 do 12 sati šetaju napuštene pse gradom i na taj način sudjeluju u njihovoj socijalizaciji i liječenju trauma uzrokovanih zlostavljanjem i napuštanjem od strane njihovih vlasnika. 

Ove subote tako je 13 građana povelo u šetnju 13 pasa od kojih je nekima ovo bila prva šetnja. Bilo je tu učenja na povodac, učenja na šetnju uz druge pse, a građani su veliku ulogu imali i u vraćanju povjerenja pasa u ljudsku vrstu.

Adrian i Mila primjerice, brat i sestra su koji se boje se svoje sjene. Mila nije otišla u šetnju jer se usprkos svom trudu svog volontera nije htjela pomaknuti s mjesta i od straha je samo htjela natrag u Sklonište. Adrian je pak pola puta bio u strahu od prolaznika, bicikala i povodca, ali je drugu polovicu puta naučio sve trikove i po povratku u Sklonište djelovao je kao drugi pas.

Brita, Nik, Aron, Ares, Mib, Liska, Garo, Pahi, Vili i Ben samo su još neki od pasa koji su išli u šetnju i koji su sa svojim čovječjim prijateljima proveli za njih najbolji dan u tjednu.

Podsjetimo, šetnje napuštenih životinja nastavak su građanske inicijative "Životinjske priče" koja je  završila krajem ožujka. Inicijativu je pokrenuo BaranjaMedija.hr portal s partnerima Skloništem za napuštene životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i Savjetom mladih grada Belog Manastira, a financirala ju je Zaklada Slagalica iz Osijeka. No, građani i dalje dolaze do Skloništa svake subote od 10 do 12 sati što je velik pomak u osvještavanju zajednice o problemu napuštanja životinja, njihovog nečipiranja i potrebi kastriranja.

Pozivamo sve one građane koji do sada nisu sudjelovali da dođu u subotu na poznatu adresu Osječka 128, a slobodno neka ponesu povodce i keksiće kako bi obradovali najbolje ljudske prijatelje. 

Također, oglasna ploča na adresi Trg slobode 16a te Osječka 128 služi građanima za stavljanje oglasa o svim životinjama koje udomljavaju ili koje su odlutale, a ondje ćete pronaći i oglase svih pasa koji traže svoj novi dom iz Skloništa u Belom Manastiru. 

Više fotografija pronađite na našoj Facebook fan stranici

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4058679

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci