Baranja Medija | vijesti o Baranji

Krenula građanska inicijativa „Životinjske priče“

Šetat će pse iz Skloništa u Belom Manastiru

Cilj je kroz šetnje pasa dijeliti letke i građane informirati o važnosti udomljavanja, kastracije, čipiranja i nenapuštanja životinja.

krizanac niskog rasta trazi dom od 12112012 u skloniste za zivotinje u belom manastiru dosao s prostrijelnom ranom BELI MANASTIR - Početkom 2013. godine Udruga za razvoj civilnog društva „Baranja Medija“ krenula je s provedbom građanske inicijative „Životinjske priče“ koju financira Zaklada za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Osijeka.  Cilj je građane Baranje informirati o važnosti udomljavanja životinja, a ne kupnje, te kastraciji, čipiranju i problemu napuštanja životinja. 

Inicijativa se provodi u partnerstvu sa Skloništem za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir te Savjetom mladih Grada Belog Manastira, a sastojat će se od informativne kampanje plakatima po Baranji, najmanje tri šetnje životinja iz Skloništa za životinje u Belom Manastiru, podjele 300 letaka za vrijeme šetnji i postavljanja jedne oglasne ploče na području Grada Belog Manastira na koju će građani moći oglašavati izgubljene ili pronađene životinje, životinje koje udomljavaju i slično. 

Zašto je ova građanska inicijativa toliko važna za Baranju saznali smo od partnera projekta. 

-Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir ulaže ogromne napore u udomljavanje životinja jer broj napuštenih i nečipiranih životinja koje završe kod nas stalno raste. Baš ovim projektom želimo građane osvijestiti da ne kupuju životinje, već ih udome te želimo skrenuti pažnju na važnost čipiranja, kastracije i nenapuštanja životinja., kazao je voditelj Skloništa veterinar Miroslav Prebeg

I u Savjetu mladih Grada Belog Manastira smatraju ovaj projekt iznimno važnim.

-Odavno smo željeli sudjelovati u projektu koji promiče udomljavanje životinja i ono što je najvažnije informiranje građana o nenapuštanju životinja, udomljavanju i kastraciji. Naš doprinos biti će mobiliziranje mladih na sudjelovanje u šetnjama i volontiranje samih naših članova u provedbi projekta. Nadamo se da će zajednica u kojoj živimo ovo prepoznati, pa nam se priključiti u provedbi., dodala je Maja Tomšić, predsjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira. 

Ono što u projektu iduće slijedi je postavljanje plakata koji su poziv građanima da na zakazane datume dođu do Skloništa za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i priključe se šetnjama životinja. Šetnje su planirane od polovice veljače do kraja ožujka kad građanska inicijativa i završava.  

Više fotografija pasa koji čekaju udomljenje u Skloništu za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir pogledajte OVDJE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088503

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci