Baranja Medija | vijesti o Baranji

Održana umjetnička prezentacija

Uspješne baranjske glumice

BELI MANASTIR – U utorak 11. rujna u povodu obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti  u organizaciji Mirovne grupe Oaza i Udruženje “Baranja”  iz Bilja održana je umjetnička prezentacija pod nazivom "Baranjke na daskama koje život znače". Prezentacija je u  sklopu projekta koji je  financiran od strane Europske unije, a ideja organizatora je da se, nakon izložbi "Baranjske bisernice" i "Baranjske spisateljice" predstavi i bogata povijest sudjelovanja Baranjki u kazališnom amaterizmu kao i suvremeni doprinos radu Gradskog kazališta Beli Manastir.
Prezentaciju su otvorile Vesna Nedić, predsjednica Mirovne grupe Oaza, te Jasna Petrović iz  Udruženja "Baranja" iz Bilja, a ujedno i voditeljica projekta "Važno je imati podršku". 

Regina pannoniae i nagrade

Program prezentacije vodila je Daniela Taslidžić Herman, predsjednica Gradskog kazališta Beli Manastir u kojoj je predstavljen kratak presjek povijesti kazališta  na području Baranje,kao i dosadašnji uspješan rad Gradskog kazališta Beli Manastir. U sklopu  prezentacijie  učestvovale su i mlade glumice Gradskog kazališta Jelena Nikolić i Anamarija Embreuš koje su izvele dio iz povijesne komedije "Regina Pannoniae"  i "Demokracija i demonstracija", te Ivana Petković.
Osam desetljetna duga tradicija postojanja kazališta  u baranji nizala je značajne  uspjehe  i nagrade, a kao najistaknutija baranjska glumica pokazla se Ilona Rupar, dobitnica nagrade Hrvatskog sabora kulture za 30 godišnji uspješan rad bavljenja glumom.
Grad Beli Manastir svoje je prvo kazalište, osnovao 1927 godine, a godinu dana kasnije predstavio je i svoju prvu premijeru.

Mladi glumci belomanstirskog gradskog  kazališta sa višegodišnjim iskustvom, vrlo znakovito vladaju scenom i scenskim govorom, a upravo to i potvrđuje dojmljiva kreacija sporednih uloga kao što je glavna služavka Jozefina u povijesnoj komediji Regina Pannoniae koju je utjelovila mlada Jelena Nikolić iz Branjinog Vrha, koja je ujedno i dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na Prvom festivalu amaterskih kazališta.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4088467

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci