Baranja Medija | vijesti o Baranji

Građanska inicijativa "Veliki za MALE"

Donirali pakete pomoći baranjskim obiteljima

BELI MANASTIR - Za članove Građanske inicijative "Veliki za MALE", veljača protječe vrlo aktivno što je dokaz sve lošije socijalne slike slavonskog i baranjskog kraja. Tijekom veljače posjetili su devet obitelji s područja Baranje i donirali im pakete pomoći.

Članovima Građanske inicijative "Veliki za MALE" sve se više obitelji javlja i moli za pomoć. Preko medija svakodnevno se informiraju o stravičnim sudbinama naših sugrađana. Zahtjevi dolaze sa svih strana. Vukovar, Virovitica, Osijek, Baranja...Iako su mala skupina ljudi s velikim srcem, pokušavaju svakome pomoći u skladu sa svojim mogućnostima. U situacijama kada ne mogu sami, traže pomoć od prijatelja, poduzeća i institucija.

Početkom veljače su preko svojih članova iz Vukovara saznali za malenu Anabelu koja se bori sa tumorom na mozgu. Nisu dugo čekali nego su sjeli u auto i zaputili se do Vukovara gdje su obitelji predali novčanu pomoć. Iz Virovitice su dobili pismo i saznali za obitelj  hrvatskoga branitelja i njima donirali kompjuter, hranu i kućanske potrepštine. U Dardu su odvezli pakete za tri obitelji. U paketima je bila odjeća, obuća i igračke. Također, i dvije obitelji iz Bilja su dobile više paketa zimske odjeće. Posjetili su i dvije obitelji u Kopačevu kojima su odnijeli posteljinu, posuđe i garderobu. U Beli Manastir su za dvije obitelji nosili odjeću i hranu. Iz medija su saznali za tragediju obitelji u Wilsonovoj 113, koja je u požaru u svega nekoliko trenutaka ostala bez svega što je imala. Srećom, bez žrtava. I ovdje se uključila cijela grupa te su obitelji Pecer odnijeli prijeko potrebnu garderobu, namještaj i hranu. Uključila se i Osječka tvrtka LIO i za ovu obitelj donirala novu posteljinu. Naravno, sjetili su se i bake Kate o kojoj su mediji pisali u prosincu 2013. Baku su obradovali svojim dolaskom i tom prilikom joj odnijeli hrane i higijenskih potrepština.

Prošli tjedan u novinama pročitali su stravičnu priču o obitelji iz Josipovca. Hrana, garderoba i drva za ogrjev su se prikupljali sa svih strana. Priključili su im se i djelatnici Super Konzuma Jug 2 kojima se članovi "Veliki za MALE" zahvaljuju na pruženoj pomoći. S više vozila  uputili su se prema Josipovcu i tamo zatekli poražavajuću sliku života u osječkom prigradskom naselju. Život nedostojan 21. stoljeća. Za tri obitelji kao da je vrijeme stalo početkom prošlog stoljeća. Neizmjerna radost na licu velikih i malih za pruženu materijalnu i financijsku pomoć. Svima su obećali da na ovome neće stati nego će zamoliti medije da potaknu i ostale građane na pomoći ovim obiteljima.

Stoga, ovom prilikom članovi građanske inicijative "Veliki za MALE" pozivaju sve koji imaju prilike pomoći svojim sugrađanima koji žive u teškim materijalnim uvjetima da im se pridruže putem FB stranice kao što je do sada učinilo skoro 850 članova.

Pridružite se OVDJE, a o cijelome radu inicijative možete više pročitati OVDJE.

 

 • Đola -Darda

  Đola -Darda

 • dvorac Esterhazy

  dvorac Esterhazy

 • bunker u Šećerani

  bunker u Šećerani

 • šokačka kuća

  šokačka kuća

 • Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

  Šetnje pasa svaku subotu - veterinarska stanica BM

 • najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

  najstarije vino u podrumu belje -cabernet franc berba 1949

 • kopački rit

  kopački rit

 • lopoč

  lopoč

 • ljepote kopačkog rita

  ljepote kopačkog rita

Brojač posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
4086440

Ovdje mogu biti Vaši oglasi

C5 Oglas
Kvadrat 8
C3 Oglas proba
Kvadrat 4
B5 Oglas proba

Kliknete li na Playlist, možete pogledati sve naše video uratke!

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Finale sve bliže

09-01-2017 Događanja

Finale sve bliže

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u utorak, 10.1.2017. uz suđenje Prigla i Matanova 16.20 Početnici (U10), Baranja - Borac    17.00...

Read more

Informativna radionica o natječaju za po…

09-01-2017 Događanja

Informativna radionica o natječaju za pokretanje poljoprivrede

BELI MANASTIR – LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir organizira informativnu radionicu za osobe od 18 do 40 godina koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po...

Read more

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i…

09-01-2017 Događanja

Hladnije vrijeme ne smeta nogometašima i publici

BELI MANASTIR – Raspored utakmica ZMNL u Belom Manastiru koje će se igrati u ponedjeljak, 9.1.2017.:  15.40 Početnici (U10), 5. kolo, Šparta - Darda   16.20 Početnici (U10), 5....

Read more
Cisto d.o.o

Oglasi

A5 oglas proba
B4 Proba

Povezani Članci